Luchtverdeelslangen: een passende oplossing voor elk project

Grote hoeveelheden lucht tochtvrij inblazen: dat doen de duurzame, textiele luchtverdeelslangen van BLT Luchttechniek. Je vindt bij ons verschillende types slangen, zodat er altijd een oplossing is die perfect past bij jouw project. De keuze voor een bepaald type luchtverdeelslang is afhankelijk van bijvoorbeeld of je wilt koelen, verwarmen en/of ventileren, het type ruimte waar je de slangen wilt plaatsen en de hoogte van die ruimte. Met de informatie hieronder krijg je al een goed idee van welk type bij jouw project past. Voor de uiteindelijke keuze kijken we natuurlijk met je mee en adviseren we je uitgebreid over de juiste oplossing. Lees verder of neem direct contact met ons op voor advies!

Koelen, verwarmen en/of ventileren

Voor elke ruimte een passende oplossing

Verdringingsslangen

Luchtverdeelslangen die werken volgens het verdringingsprincipe zijn geschikt om mee te koelen en te ventileren. De toevoerlucht wordt met zeer lage snelheid (meestal minder dan 0,1 m/s) de ruimte in geblazen, waarbij je het gehele oppervlak van het doek gebruikt. Zo creëer je een gelijkmatige luchtstroom en kun je grote luchthoeveelheden inbrengen, zonder dat de mensen in de ruimte last van tocht krijgen.

Omdat warme lucht opstijgt, kun je met dit type systeem niet verwarmen, behalve onder bepaalde restricties.
Onze verdringingsslangen worden gemaakt van het materiaal Trevira CS of DFC-HT in verschillende doorlaatbaarheden. Op het oppervlak van de textiele luchtverdeelkanalen van BLT Luchttechniek vormt zich een soort luchtschilletje, waardoor er geen condens op kan ontstaan. Hierdoor is er geen risico op bacteriën en schimmelgroei. Daarnaast kan het materiaal geen vocht absorberen, omdat het niet hygroscopisch is. Dit alles maakt onze luchtverdeelslangen zeer hygiënisch.
Meer weten over onze verdringingsslangen?

Injectie-luchtverdeelslangen

Injectie-luchtverdeelslangen gebruik je met name voor verwarming. De toevoerlucht wordt door middel van perforaties in het doek de ruimte in gebracht. Dit type slang pas je toe bij grote temperatuurverschillen tussen de toevoerlucht en de ruimtelucht of als je een grote worp wilt creëren. Als je in een hoge ruimte wilt verwarmen heb je een flinke worp nodig om de toevoerlucht in de leefzone te krijgen. Met de speciale DFC-perforatiegaatjes stuur je de lucht gericht de juiste kant op.

Dit type luchtverdeelslang is ook geschikt voor in bijvoorbeeld zwembaden, waar je de ramen condensvrij wilt houden. Dankzij de perforaties blaas je heel gericht zo’n bepaald oppervlak aan.
Onze injectie-luchtverdeelslangen zijn gemaakt van het luchtdichte materiaal DFC-0 met daarin perforaties waar de lucht doorheen wordt toegevoerd.

Meer weten over onze injectie-luchtverdeelslangen?

Hybride luchtverdeelslangen

Bij hybride luchtverdeelslangen combineer je het verdringings- en het injectieprincipe. Dat betekent dat je zowel de lucht inblaast via het hele textiele oppervlak als door de gelaserde perforaties in het doek. Dit inblaassysteem is uitermate geschikt om een ruimte te koelen of te verwarmen met de toevoerlucht.

Met behulp van de DFC-perforaties (Directional Flow Control) brengen we een uniek perforatiepatroon direct in het geweven materiaal aan d.m.v. laser-technologie. De unieke combinatie van de uitblaasperforaties met kleine uitstroom-baffles en het luchtdoorlatende textiel zorgt voor een 100% uniform en gecontroleerd uitblaaspatroon.
Onze hybride luchtverdeelslangen maken we van het materiaal Trevira CS of DFC-HT. Afhankelijk van hoe hoog de kwaliteitseisen zijn, kies je voor het ene of het andere materiaal. Uiteraard kun je in beide gevallen vertrouwen op een zeer hoog minimaal kwaliteitsniveau. Het materiaal is gecertificeerd als brandklasse B1, conform DIN 4102, deel 1.

Meer weten over onze hybride luchtverdeelslangen?

Direct duidelijkheid

Vraag advies aan

Zoals je hebt gezien, zijn er bij ons verschillende types luchtverdeelslangen beschikbaar. Welke optie is voor jouw project de juiste keuze? Die beslissing hoef je niet zelf te maken. Bij BLT Luchttechniek hebben we de kennis en slimme software tot onze beschikking waarmee we voor jouw project precies kunnen bepalen wat de beste oplossing is. Vraag advies aan en we gaan snel voor je aan de slag.

Vul hier je gegevens in