Textiele luchtverdeelslangen

Kantoren, scholen, werkplaatsen, sportfaciliteiten, winkels… Afhankelijk van o.a. de precieze gebruiksfunctie en de grootte van een ruimte moet je er op een bepaalde manier koelen, verwarmen, ventileren of een combinatie daarvan. Zonder tocht. En dat is nog best lastig. Hoe pak je dat aan? De textiele luchtverdeelslangen (ook wel airsocks genoemd) van BLT Luchttechniek bieden de oplossing! Benieuwd hoe ze werken en wat de voordelen zijn? Je ontdekt het hier.
Textiele luchtverdeelslangen voor een gelijkmatige luchtverdeling

Tochtvrij koelen, verwarmen en ventileren

Waarom luchtverdeelslangen?

Geen last van tocht
Omdat de lucht wordt uitgeblazen over het hele textiele oppervlak en/of via speciaal gelaserde perforaties, ontstaan gelijkmatige uitblaaspatronen.
Veel flexibele uitvoeringsvormen
Of je nu wilt koelen, verwarmen, ventileren of een combinatie en in wat voor ruimte je de luchtverdeelslangen ook wilt hangen, samen vinden we een passende oplossing.
Hygiënisch
Onze materialen absorberen geen vocht en dragen niet bij aan de groei van micro-organismen. Dit maakt ze o.a. geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie (HACCP).
Brandveilig
Onze luchtverdeelslangen voldoen wat betreft brandveiligheid aan het Bouwbesluit, waardoor ze overal toe te passen zijn.

Duurzaam
Onze materialen zijn voorzien van het OEKO-TEX-keurmerk. De productie is gecertificeerd volgens ISO 14001. Daarnaast zijn onze CradleSox® luchtverdeelslangen in de (semi)standaard kleuren Cradle to Cradle gecertificeerd.

Energiezuinig
Bij de toepassing van luchtverdeelslangen is door het grote inblaasoppervlak minder energie nodig om de ruimte te ventileren/koelen: dat is beter voor het milieu en de portemonnee van je opdrachtgever.
De types van BLT

3 manieren van luchtverdeling via luchtverdeelslangen

Wil je in een ruimte koelen of ventileren zonder risico op condens, dan kies je voor luchtverdeelslangen die werken op basis van het verdringingsprincipe. Die brengen gekoelde of ventilatielucht met een zeer lage snelheid (meestal minder dan 0,1 m/s) een ruimte in. Je gebruikt daarbij het hele textiele oppervlak, waardoor de lucht gelijkmatig wordt verdeeld. Zo kan er geen tocht ontstaan. De ingeblazen lucht mengt zich bovendien door de luchtstroom die je zo creëert niet of nauwelijks met de ruimtelucht. De schone lucht wordt dus direct ingeademd.

Injectie-luchtverdeelslangen zijn geschikt voor de toevoer van verwarmde lucht en in bijvoorbeeld grote hallen met hoge plafonds, waar je een grote worp nodig hebt. Je wilt dan voorkomen dat de warme lucht bovenin blijft hangen of niet de volledige breedte van de ruimte bereikt. Met behulp van onze software berekenen we precies de perforatiegrootte en inblaashoek om tot het optimale uitblaaspatroon te komen.

Hybride luchtverdeelslangen zijn geschikt voor zowel koeling als voor verwarming. Ze zijn gemaakt van luchtdoorlatend materiaal en voorzien van speciaal gelaserde perforatiegaatjes. We gebruiken speciale software om de precieze positie van de perforaties te bepalen, zodat het gewenste uitblaaspatroon ontstaat.

Cradle to cradle

Circulaire economie

Bij BLT Luchttechniek vinden we het heel belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met dat wat we gebruiken. We zijn namelijk met steeds meer mensen op deze wereld en grondstoffen zijn schaars. De Overheid heeft als doel gesteld dat Nederland in 2050 een volledig circulaire economie moet hebben. Om dat te bereiken moeten bedrijven onder andere in 2030 al minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen gebruiken. Wij werken daarom nu al volgens het principe Cradle to Cradle (C2C).

C2C-certificering

Volgens Cradle to Cradle is elk stuk afval grondstof voor nieuwe productie. Dit betekent dat elke grondstof die je eens hebt gebruikt ook weer hergebruikt kan worden om een duurzaam product te creëren. 

Bij onze C2C-gecertificeerde slangen, CradleSox®, ben je gegarandeerd van de duurzaamheid van het product en de verantwoordelijkheid die onze fabrikant EuroAir neemt voor de volledige levenscyclus van het product:

  • Alle gebruikte energie in onze Deense productielocaties is 100% duurzaam geproduceerd.
  • Alle gebruikte componenten zijn recyclebaar.
  • De belangrijkste toeleveranciers hebben een verklaring getekend en zich bereid verklaart om zich te houden te houden aan het UN Global Compact.
  • Alle textiele materialen die we gebruiken voor de luchtverdeelslangen zijn geproduceerd in de EuroAir weverij en gebaseerd op circulair productontwerp.

Voor iedere branche een oplossing

In de laatste 30 jaar hebben airsocks zich sterk ontwikkeld. Dit is te danken aan de voortdurende technologische ontwikkelingen op het gebied van materialen en productiemethoden, maar belangrijker is nog dat de comforteisen ten aanzien van het binnenklimaat in gebouwen sterk gestegen is.

Het resultaat is dat je airsocks tegenwoordig kunt monteren in vrijwel iedere denkbare ruimte. Naast de oorspronkelijke toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, koelcellen en drukkerijen zijn airsocks toe te passen in bijna alle denkbare ruimtes zoals kantoren, scholen, behandelkamers, fitnesscentra, zwembaden, theaters, bioscopen, horeca en nog veel meer. Eigenlijk zijn textiele luchtverdeelslangen aan te raden in elke ruimte waar veel mensen zijn, waar goed geventileerd dient te worden en waar je geen tocht wilt hebben!

Aan wat voor project je ook werkt, we hebben een perfect passende oplossing. Benieuwd waar onze luchtverdeelslangen nog meer (kunnen) hangen? Ontdek alle toepassingsmogelijkheden!

Direct duidelijkheid

Vraag advies aan

Zoals je hebt gezien, zijn er bij ons verschillende types ventilatieslangen beschikbaar. Welke optie is voor jouw project de juiste keuze? Die beslissing hoef je niet zelf te maken. Bij BLT Luchttechniek hebben we de kennis en slimme software tot onze beschikking waarmee we voor jouw project precies kunnen bepalen wat de beste oplossing is. Vraag advies aan en we gaan snel voor je aan de slag.

Vul hier je gegevens in