Over BLT

Duurzame, textiele luchtverdeeloplossingen waarmee je ruimtes comfortabel koelt, verwarmt en ventileert. Zonder dat er tocht ontstaat. Daar zetten we ons bij BLT Luchttechniek al 30 jaar voor in.

 
Beter voor het milieu

Duurzame oplossingen

Grondstoffen worden steeds schaarser, de aarde warmt op door al onze uitstoot… We kunnen niet meer zomaar doorgaan zoals we altijd deden. Er moet iets veranderen. Steeds meer mensen realiseren zich dat gelukkig, ook in de installatiewereld. Bij BLT Luchttechniek vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Zelfs zo belangrijk dat we ons daar vol voor inzetten.

Een gezondere wereld
Al onze CradleSox® producten zijn Cradle to Cradle-gecertificeerd: 100% recyclebare materialen zonder chemische toevoegingen! Daarnaast zorgt het lage gewicht van de textiele materialen ervoor dat het transport (in tegenstelling tot staal) een stuk eenvoudiger gaat met een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot en veel minder brandstofverbruik als gevolg. Zo dragen wij ons steentje bij aan een gezondere wereld.

De geschiedenis van BLT Luchttechniek

Onze historie

Van 1992 tot nu: we hebben al ruim 30 jaar ervaring. Bij ons kun je erop vertrouwen dat je een oplossing krijgt die echt werkt.

1992: oprichting BLT Luchttechniek
In 1992 wordt BLT Luchttechniek opgericht. We waren in eerste instantie hoofdzakelijk actief in de sector technisch advies en dienstverlening voor de werktuigbouwkundige installatietechniek.
1993: meer focus op advies en levering van textiele luchtverdeeloplossingen
Sinds 1993 hebben we ons vooral toegelegd op advies over en levering van textiele luchtverdeeloplossingen. We zijn toen daarom ook gaan samenwerken met bijvoorbeeld Euro Air, een betrokken en flexibele partner voor de levering van textiele luchtverdeelslangen van zeer hoge kwaliteit.
2015: introductie Plafair luchtverdeelpaneel
In 2015 heeft BLT Luchttechniek de Plafair luchtverdeelpanelen op de Nederlandse markt gebracht. De jaren daarvoor is samen met Euro Air uit Denemarken ons idee van een textiel inblaaspaneel voor inleg in een systeemplafond uitontwikkeld. Met dit product bieden we sinds 2015 een eenvoudige, maar zeer effectieve oplossing om tocht te voorkomen of te elimineren in ruimten met een systeemplafond.
2018: verhuizing dankzij groei
Omdat we de afgelopen jaren zo sterk gegroeid is, zijn we eind 2018 verhuisd naar een nieuw pand in Breda. Daarin is nu ook ruimte voor een showroom, waar we alle verschillende systemen werkend kunnen laten zien, een grotere wasserij en een droogruimte.

Basisschool de Wisselaar, Breda

Halfronde airsocks, type hybride

Damen Shipyards, Gorinchem

Plafair panelen in de kantoorruimte

Hoofdkantoor Jumbo, Veghel

Halfronde airsocks type hybride

Agristo, Tilburg

Plafair panelen in het bedrijfspand

DC Bijenkorf, Tilburg

Halfronde airsocks, type inductie

Koninklijke Euroma B.V.

Meerdere Plafairs in de ruimte

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Ronde airsocks, type inductie

Unica, Zwolle

Meerdere Plafairs in de kantoorruimte

Sportcentrum Papendal

Halfronde airsocks, type hybride

School te ’s Hertogenbosch

Meerdere Plafairs in de ruimte

Deze mensen zetten zich in voor jouw luchtverdeeloplossing

Ons team

Mensen met kennis en kunde, die er samen aan werken om jou steeds weer de allerbeste oplossing te bieden.
Directeur

Jeroen van Gils

Technisch directeur

Peter Vriens

Commercieel manager

Maarten van den Boom

Technisch commercieel medewerker

Max Karrenbelt

Technisch commercieel medewerker​

Leroy van Berkom

Werkvoorbereider / planner

Berry Verhelpen

Manager Service & onderhoud

Chris van Althuis

Medewerker service & onderhoud

Abdou Haalide