Toepassingen: voor elk project een duurzame oplossing

Wat jouw project ook is: onze luchtverdeeloplossingen kunnen altijd. We produceren alles namelijk projectmatig, zodat we maatwerkoplossingen kunnen realiseren. Of jouw systeem nu vrijhangend, direct tegen het plafond of zelfs verticaal gemonteerd moet worden en wat voor lengte, diameter of kleur je ook nodig hebt. Bepaalde ruimtes en toepassingen brengen bovendien extra eisen met zich mee. Ook dat is geen probleem. We hebben jarenlange ervaring met uitdagende projecten. Ontdek hieronder hoe we verschillende projectsoorten aanpakken.

Waar je ook een inblaasoplossing voor zoekt, je vindt het bij BLT Luchttechniek

Van sportfaciliteiten, scholen en zorg tot laboratoria en de (voedingsmiddelen)industrie: waar onze luchtverdeeloplossingen ook moeten komen, wij zorgen voor een passende oplossing. Selecteer de categorie waar je meer over wilt weten en bekijk onze projecten!

Sport

Voldoende ventilatielucht en eventueel koele lucht zijn belangrijk voor sporters, en ook voor toeschouwers. Luchtverdeelslangen zorgen voor een gelijkmatige, tochtvrije verdeling van de aanvoerlucht. Uiteraard volgens het Bouwbesluit, de NOC-NSF-richtlijnen en eventueel andere geldende regels en richtlijnen.

Fitnessruimtes en sporthallen
In fitnessruimtes en sporthallen is het heel belangrijk dat sporters voldoende frisse lucht binnen krijgen om optimaal te presteren.

In fitnessruimte geldt vaak een relatief grote koelvraag. Dan zit je niet te wachten op een duur kanalensysteem met roosters die nog uitwendig geïsoleerd moet worden om condensvorming tegen te gaan. Dan ga je voor een makkelijk in te passen textiele luchtverdeeloplossing van BLT luchttechniek. Lage inblaassnelheden en geen risico op condensatie op de slang.

Sporthallen zijn grote, hoge ruimtes. Hier is het belangrijk dat de (verwarmde) lucht het vloeroppervlak bereikt en niet bovenin de hal blijft hangen. Met onze luchtverdeelslangen met inductiegaatjes bereik je een optimale luchtverdeling. Indien vereist zorgen we er uiteraard voor dat je aan de geldende NOC-NSF richtlijnen voldoet.

Altijd een oplossing te vinden
Aan welk type sportfaciliteit je ook werkt, wij hebben de oplossing. Dankzij onze ruime ervaring met eerdere uitdagende projecten kunnen we ook in nieuwe situaties steeds weer de beste luchtverdeelsystemen samenstellen. Ontdek onze luchtverdeelslangen zelf!

Zwembaden

In een zwembad worden hoge eisen gesteld aan het gebouw en het energieverbruik. Het afregelen van de temperatuur en de relatieve vochtigheid in een zwembad is daarom een hele uitdaging. Onze luchtverdeelslangen dragen bij aan de optimale condities in een zwembad.

Gericht ontvochtigen

Middels speciaal ontworpen perforatiegaatjes worden kritieke zones en oppervlakken gericht voorzien van voldoende hoeveelheden lucht. Op deze manier wordt condensvorming op bijvoorbeeld raamoppervlakken of dakconstructies voorkomen. In ons ontwerp houden we uiteraard ook rekening met extreem lage luchtsnelheden (< 0,15 m/s) boven het wateroppervlak om overmatige verdamping tegen te gaan.

Een ander groot voordeel is dat de corrosieve chloorlucht geen vat op de installatie heeft doordat de verdeelslangen gemaakt zijn van polyester doek. Door de lage materiaal-, installatie- en onderhoudskosten is dit systeem bij uitstek geschikt voor elk zwembad.

Wat jouw uitdaging ook is, bij BLT Luchttechniek vind je de oplossing. Grote en kleine zwembaden, speciale eisen of constructies, we denken graag met je mee.

Voedingsmiddelenindustrie

Voor de voedingsmiddelenindustrie gelden extra strenge eisen als het gaat om schone lucht en goede
ventilatie. Of er nu vis, vlees of iets anders wordt verwerkt, alleen onder de allerbeste condities kan de kwaliteit worden gewaarborgd.

Hygiënisch
We zorgen er altijd voor dat we voldoen aan alle relevante HACCP-normeringen en eventuele andere geldende eisen. In onze luchtverdeelslangen kan bovendien geen condens ontstaan, zodat je schimmels voorkomt. De slangen zijn bovendien heel eenvoudig te reinigen op het moment dat het nodig is. Meer weten? Ontdek onze luchtverdeelslangen.

Laboratoria

In laboratoria gelden zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne en werkomstandigheden. Door de opstelling van zuurkasten en andere afzuigapparatuur zijn in laboratoria grote hoeveelheden toevoerlucht nodig. Hierdoor kunnen al snel tochtklachten ontstaan. De luchtverdeelslangen van BLT zorgen voor een gelijkmatig verdeelde luchttoevoer en bieden de laboranten een comfortabele werkomgeving zonder tochtklachten. Deze eigenschap maken luchtverdeelslangen uitermate geschikt voor laboratoria.
Hygiëne
Hygiëne is in laboratoria en cleanrooms zeer belangrijk. Vanzelfsprekend mag er geen condensvorming ontstaan bij het inbrengen van gekoelde lucht. Dit zou naast een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels ook schade kunnen veroorzaken aan gevoelige meetapparatuur. Op het oppervlak van de textiele luchtverdeelkanalen van BLT Luchttechniek vormt zich een soort luchtschilletje waardoor er geen condens op kan ontstaan. Bovendien zijn de kanalen heel eenvoudig te reinigen zodra dat nodig is. Zo weet je zeker dat het luchtverdeelsysteem hygiënisch is en bijdraagt aan optimaal werkklimaat.
Meer weten over onze luchtverdeelslangen?

Industrie

In een industriële setting werken mensen veel in grote werkruimtes en stoten machines veel warmte of onfrisse lucht uit. Het is dan voor traditionele systemen vaak een uitdaging om voldoende gekoelde, verwarmde of ventilatielucht door de hele ruimte heen te krijgen. Met de textiele luchtverdeelslangen van BLT Luchttechniek lukt dat wel.

Een oplossing in elke industriële setting
Ook als er speciale eisen gelden, kunnen we een passende oplossing bieden. In drukkerijen bijvoorbeeld moet de lucht zeer schoon zijn, om de productkwaliteit te waarborgen. Textiele luchtverdeelslangen filteren de lucht door het doek, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Op plekken waar veel grote machines staan die veel warmte uitstoten, moet soms extra gekoeld worden. Ook dat is mogelijk. Wat je project en uitdaging ook is, bij ons vind je altijd een passende oplossing.

Meer weten? Ontdek onze luchtverdeelslangen.

Kantoor

Op kantoor is het belangrijk dat iedereen gezond en comfortabel kan werken. Dat is zelfs verplicht vanuit de Arbowet. Frisse lucht is belangrijk voor de gezondheid en concentratie van medewerkers. Maar ventilatiesystemen die frisse lucht inbrengen veroorzaken vaak tocht. Dat zorgt voor vervelende klachten zoals nekpijn en verkoudheid. Zeker als iemand de hele dag aan hetzelfde bureau in de tocht zit.

Optimaal presteren
Met onze luchtverdeelslangen zorg je voor een gezond en prettig klimaat op kantoor. Zodat iedereen optimaal kan presteren. Is het kantoor voorzien van een systeemplafond? Dan zijn onze  luchtverdeelpanelen wellicht ook toepasbaar. Neem contact met ons op of ontdek direct onze Plafair luchtverdeelpanelen!

Horeca

In de horeca is comfort voor gasten essentieel. Door afzuigapparatuur in de keuken en vaak een hoge bezetting aan gasten en personeel moet een café of restaurant goed geventileerd worden. Met onze textiele luchtverdeelslangen zorg je voor een optimaal binnenklimaat in elke horecagelegenheid
Het oog wil ook wat
Behalve dat het systeem goed ventileert, verwarmt en/of koelt, is ook het esthetische aspect van een luchtverdeelsysteem in de horeca belangrijk. In het zorgvuldig uitgekozen interieur wil je geen opvallende grote slangen die de aandacht afleiden. Onze luchtverdeelslangen zijn daarom esthetisch aantrekkelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten. Zo is er altijd wel een optie die goed past in het interieur van de horecagelegenheid.

Meer weten over de mogelijkheden? Ontdek onze luchtverdeelslangen!

Scholen

Leerlingen en leerkrachten moeten prettig kunnen leren en werken. Dat doen ze het best bij een optimaal binnenklimaat. Niet te warm, niet te koud en voldoende frisse lucht. Dat realiseer je met onze luchtverdeelslangen en -panelen.

Bouwbesluit
Goede ventilatie is niet alleen slim omdat het beter is voor de gezondheid en prestaties van iedereen in het schoolgebouw. Het is zelfs verplicht. Onder andere in het Bouwbesluit ligt vastgelegd aan welke eisen de ventilatie in schoolgebouwen moet voldoen. Over hoe je aan die eisen voldoet, adviseren we je graag.
Luchtverdeelslangen en -panelen
Voor hoge lokalen of grotere ruimtes zoals een aula of centrale hal zijn luchtverdeelslangen meestal de beste keuze. In lokalen of lerarenkamers met een systeemplafond kies je tussen onze Plafair luchtverdeelpanelen of halfronde airsocks strak tegen het plafond voor een tochtvrije luchttoevoer. Samen bekijken we jouw project en bepalen we wat de beste oplossing is. Meer weten?

Zorg

Zorg: of het nu gaat om een ziekenhuis, dokterspraktijk, een bejaardentehuis of een hele andere zorginstelling, het luchtklimaat is er ontzettend belangrijk. Patiënten zitten vaak de hele dag binnen, of erger nog liggen de hele dag in bed. Mensen met kwaaltjes en ouderen in het bejaardenhuis zitten vaak langdurig stil. Zij zijn over het algemeen kwetsbaarder en gevoeliger voor discomfort. Tocht, kou of een omgeving met te weinig frisse lucht waardoor virussen zich sneller verspreiden, kunnen zij dus niet gebruiken. Met een luchtverdeeloplossing van BLT Luchttechniek zorg je voor een optimale, tochtvrije luchtverdeling. Patiënten, en ook hun verzorgers en bezoekers, verblijven zo comfortabel in de instelling.

Een extra filter
Het textiele doek van onze luchtverdeelslangen en -panelen werkt als een extra filter. De lucht die er doorheen gaat wordt hierdoor nog eens extra gefilterd voor het de ruimte in komt. De doeken zijn heel eenvoudig te reinigen zodra dat nodig is, zodat ze steeds optimaal blijven werken en gezonde lucht de ruimte in blijven brengen.

Afhankelijk van de ruimte kies je voor luchtverdeelslangen of luchtverdeelpanelen. We adviseren je graag over wat de beste oplossingen zijn voor jouw specifieke project.

Openbare gebouwen

Of het nu gaat om een winkelpand, een showroom of een bioscoop: het binnenklimaat moet goed zijn. Niemand wil in de kou een film kijken, zwetend een nieuwe woonkamer uitkiezen en in een benauwde ruimte boodschappen doen is onprettig. Of je de ruimte nu ventileert, koelt of verwarmt, onze textiele luchtverdeeloplossingen zorgen voor een optimale luchtverdeling. Zodat iedereen die daarin verblijft, zowel klanten als medewerkers, zich prettig voelt.
Grote ruimtes
Bioscoop- en theaterzalen zijn meestal hoog. Winkelpanden en showrooms beslaan vaak een groot oppervlak. In elk van die ruimtes moet het binnenklimaat goed zijn. En dat is nog best een uitdaging als je niet het juiste luchtverdeelsysteem hebt. Met de verschillende types luchtverdeelslangen van BLT Luchttechniek creëer je precies de optimale luchtverdeling met de worp die je nodig hebt. Ontdek onze luchtverdeelslangen!

Sport

Zwembaden

Voedingsmiddelenindustrie

Laboratoria

Industrie

Kantoren

Horeca

Scholen

Zorg

Openbare gebouwen

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op

Heb je interesse in een van onze oplossingen? Laten we samen alle mogelijkheden bespreken! Neem via het formulier hiernaast geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vul hier je gegevens in