Nieuws

Schoolventilatie met luchtverdeelslangen: Flexibel, Hygiënisch en tochtvrij

Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor schoolventilatie dan nu. Dat slechte ventilatie in een lokaal kan leiden tot concentratiestoornissen, vermoeidheid, hoofdpijn, sufheid en benauwdheid is al bekend. Nu zijn er ook steeds meer aanwijzingen dat het Coronavirus in slecht geventileerde ruimten langer in de lucht blijft hangen, waardoor het besmettingsgevaar groter is. De afgelopen maanden konden door de aangename temperaturen de ramen nog open, deze herfst- en winterperiode zal snel duidelijk worden dat er meer structurele maatregelen nodig zijn om de ventilatie écht op orde te krijgen. Want die ramen, die gaan weer dicht…
Luchtverdeelslangen, prima inpasbaar

Elke school is anders. Elk lokaal is anders. Vast staat dat er vrijwel altijd een inblaasoplossing te vinden is met luchtverdeelslangen. Aangezien slangen altijd op maat gefabriceerd worden, zijn we per klaslokaal flexibel in de vormkeuze van de slang (rond, halfrond, kwartrond of volledig vlak in combinatie met een systeemplafond), de ophanging (strak tegen plafond of vrij hangend), de luchtzijdige aansluiting (kop-, zij- of bovenaansluiting) en het inblaasprincipe (verdringing, inductie of hybride). Een ding is zeker: Onze textiele inblaasoplossingen zorgen door het grote inblaasoppervlak voor een optimale luchtverdeling en zijn gegarandeerd tochtvrij. Het inpassen van luchtverdeelslangen in lokalen is een makkelijke en voordelige oplossing. Grote bouwkundige aanpassingen zijn vaak niet nodig en er wordt veel bespaard op de montage van kanalen, roosters en appendages.

Hygiënisch inblaasoplossing

Om een optimaal thermisch comfort te kunnen blijven garanderen is een goed onderhouden klimaatinstallatie van groot belang. Een schoon inblaassysteem maakt daar zeker deel van uit! Het reinigen van kanalen en roosters wordt gemakshalve vaak “vergeten” omdat dit een lastig, tijdrovend en duur karwei is. Dit in tegenstelling tot luchtverdeelslangen. Deze zijn makkelijk uitneem- en reinigbaar. BLT Luchttechniek heeft voor het onderhoud van de luchtverdeelslangen haar eigen reinigingsservice. Demontage, reiniging en hermontage kan door ons worden verzorgd. Hiermee bent u altijd verzekerd van schone lucht in de werkomgeving!

BLT luchttechniek adviseert u graag over de textiele inblaasoplossing op scholen. Kijk voor meer informatie op www.bltluchttechniek.nl of bel BLT Luchttechniek (076-5427637)

Vragen over onze producten en/of diensten?

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze producten voor jouw project? Wil je weten hoe je een tochtvrij, comfortabel binnenklimaat realiseert op jouw locatie? We bespreken alle mogelijkheden graag met je. Neem contact met ons op via het formulier hiernaast.

Vul hier je gegevens in